5 tips voor een gezonde relatie

gezonde relaties

Een gezonde relatie opbouwen en vasthouden hoeft echt geen zware job te zijn. Goede wil bij zowel de man als de vrouw is reeds het halve werk. Voor de andere helft volgen hier 5 tips.

1. Breng voldoende tijd samen door

Zorg ervoor dat je ondanks drukte met kinderen, werk of persoonlijke activiteiten toch voldoende leuke momenten met elkaar beleeft. Slechts ‘s avonds een beetje bijpraten voor het slapen is niet voldoende. Maak ook door de dag heen tijd voor elkaar. Eens samen lunchen, een middagwandeling maken, een bioscoop bezoeken, of gewoon een weekeinde met zijn tweeën er tussenuit. Zeker wanneer een relatie reeds lange tijd gaande is, is het belangrijk om deze bloeiend en boeiend te houden.

2. Vertrouw je partner

Vertrouw je partner voor de volle 100% en gun elkaar voldoende ruimte voor individuele activiteiten. Aanvaard het feit dat je partner zich aangetrokken kan voelen tot een ander, maar vertrouw erop dat zij of hij geen actie zal ondernemen. Jouw partner heeft immers voor jou gekozen. Door het bespreekbaar te maken kan de intimiteit tussen jullie juist toenemen en daarbij een positief effect hebben op jullie relatie in bed.

3. Accepteer elkaars onvolmaaktheden

Imperfecties aan het uiterlijk of het gedrag van de ander kun je het best laten voor wat ze zijn. Zeker wanneer deze geen afbrekend of stremmend effect op jullie relatie hebben. Probeer onvolmaaktheden vanuit een positieve invalshoek te bekijken.

4. Ga niet in discussie als je boos bent

Probeer te voorkomen dat meningsverschillen worden uitgesproken op een moment dat een van jullie boos is. Verwensingen kunnen weliswaar achteraf worden terug genomen, maar ze zullen bij de ander nog lange tijd in het geheugen blijven rondhangen. Maak vooraf afspraken over de aanpak van onenigheid, want op het bewust moment is het vaak moeilijk om als ‘verliezer’ de arena te verlaten.

5. Behandel je partner zoals je jezelf behandelt

Geen enkel weldenkend persoon zal zichzelf bewust pijnigen, kwetsen of beledigen. Zelfs wanneer je heel erg in de fout bent gegaan zul je dit als een verkeerde inschatting aanvaarden, en jezelf onvoorwaardelijk vergeven. Je hebt trouwens geen keus. Door op dezelfde manier je partner tegemoet te treden, en omgekeerd dezelfde opstelling van haar of hem te ontvangen kan er weinig mis gaan binnen jullie relatie.

October 21st, 2015 by