7 tips die je als man moet onthouden voor je eerste date

Dating tips

Een eerste date blijft helaas een aangelegenheid waar de man zich moet bewijzen. Maak je niet de illusie dat vrouwen tegenwoordig veel meer initiatief ondernemen en bij een kennismaking, bijvoorbeeld via matchmaker Parship de regie in handen zullen nemen. Als man zul jij ervoor moeten zorgen dat de eerste afspraak een aangenaam verloop heeft, en tot vervolg leidt. Een paar goede tips kunnen soms net het verschil maken. Hier volgen er 7.

1. Kies een rustige locatie
Een man weet vaak reeds bij de eerste aanblik als hij verder wil met een date-partner. Vrouwen hebben echter wat meer tijd nodig om een ‘klik’ te voelen. Zorg er daarom voor dat jullie op een rustige plek afspreken waar je date zich op haar gemak voelt terwijl jij je charmes de vrije loop laat. In drukke rumoerige restaurants, plaatsen met luide muziek of duistere plekjes is je kans op succes aanzienlijk kleiner.

2. Plan geen avondvullend programma
Hou een eerste afspraak relatief kort en simpel. Maximaal 2 uren, en bij voorkeur in een setting waarbij alle aandacht van je date naar jou moet gaan. Je kunt het traditioneel op een etentje of een ontspannen drankje houden, maar kunt haar ook verrassen met originaliteit. Aandacht afleidend vertier zoals een film, het theater en een concert zetten je in een openingswedstrijd meteen op een 0-2 achterstand. Bewaar deze opties voor vervolgafspraken. Opper aan het begin van de date ook om de smartphones buiten het directe zicht te laten.

3. Wees een man
Vrouwen zoeken van nature allemaal ongeveer dezelfde kwaliteiten in een man. Zelfverzekerdheid, daadkracht, leiderschap, humor, en rust. Hoe beter je deze eigenschappen weet uit te dragen hoe aantrekkelijker je voor je date wordt. Jouw uiterlijke onvolmaaktheden zullen haar minder opvallen. Probeer bij een eerste afspraak vooral niet te lief en aardig over te komen want dan beland je in haar ‘leuke vrienden zone’, en komt daar waarschijnlijk voor de rest van je leven niet meer uit.

4. Zorg voor voldoende aangename gespreksonderwerpen
Doorgaans zul jij als man de toon moeten zetten. Ervoor moeten zorgen dat de gesprekken ontspannen en plezierig zijn, dat beide partijen voldoende aan het woord komen, dat het geheel niet aanvoelt als een sollicitatiegesprek en dat er vooral geen stiltes vallen. Je kunt het soms treffen dat je date een vlotte en vrolijke praatster is, maar ga er vooraf toch beter vanuit dat jij de avond voor 100% moet aansturen. De eerste ongemakkelijke stilte levert je een gele kaart op; bij de tweede wordt het waarschijnlijk rood (ze pakt haar mobiel uit haar tas). Vermijdt onderwerpen als trouwen, kinderen, ex-partners, familieruzies en geldproblemen.

5. Ga tactisch om met haar uiterlijk
Op dit stuk zul je als een koorddanser de date moeten doorlopen. Een vrouw heeft het nodig dat je middels je woordkeuze en je lichaamstaal aangeeft dat je haar aantrekkelijk vindt. Teveel of verkeerd geformuleerde complimentjes en overbodig lichamelijk contact kunnen echter haar verdedigingsmechanismen in stelling brengen. “Hij is zeker slechts in mijn uiterlijk geïnteresseerd; daar zit ik nou net niet op te wachten”. Probeer dus te voorkomen dat tijdens het gesprek je ogen te vaak naar beneden afglijden, ook al is haar decolleté nog zo laag uitgesneden.

6. Betaal de rekening
Als je op de eerste afspraak niet de volledige rekening betaalt is het allicht je laatste. Dek dus zonder aarzeling de volledige slag, ook al blijkt uit de kennismaking dat je date waarschijnlijk meer verdient als jij. Door te betalen wek je het oerinstinct op dat jij als man in staat bent om voor haar als vrouw te zorgen. Vrouwen gaan er trouwens ook vaak vanuit dat zij al voldoende hebben uitgegeven om hun kapsel en make-up in orde te krijgen voor de afspraak. Bij vervolgafspraken kun je altijd een andere benadering van de rekening versieren.

7. Maak een vervolgafspraak, en kus bij afscheid
Om een vervolgafspraak te maken moet je absoluut niet wachten tot het einde. Werp ergens in het midden, gedurende een gezellig moment, een voorstel voor een tweede afspraak op. Kies hierbij voor een ander type activiteit, zoals een film of het theater. Zorg ervoor dat je de ontmoeting afsluit met minimaal een lichte kus op de lippen. Aan de response zul je merken als je de date goed hebt aangepakt en ze je interessant genoeg vindt om een persoonlijke band met je te ontwikkelen.

October 10th, 2015 by