De meest voorkomende fouten die mannen maken tijdens hun eerste date

dating fouten mannen

Beschouw je eerste date als een raketlancering; je krijgt maar één kans om deze goed uit te voeren met dezelfde raket. Er zijn weinig vrouwen die je na een mislukte eerste afspraak een tweede gelegenheid zullen gunnen om jezelf te bewijzen. Vooral niet wanneer jullie elkaar via een datingsite hebben leren kennen.

Vrouwen zijn tegenwoordig intensief op zoek naar een band met een man, de welbekende klik, voordat ze met hem naar een volgende fase gaan. Als ze die connectie bij de eerste date niet voelen, kun je het verder vergeten. Het is daarom goed om te leren uit de fouten van je voorgangers (en misschien ook van jezelf), en de kans op een mislukte lancering te minimaliseren.

Een foute locatie kiezen voor een eerste date

In een druk rumoerig restaurant, café of andere gelegenheid zul je zeer moeilijk een band met je date kunnen opbouwen. Ook in een bioscoop, theater of concertgebouw is de aandacht van je date niet op jou gevestigd en zul je niet interessant genoeg kunnen overkomen voor een vervolgafspraak. Zoek voor de eerste afspraak daarom een rustige locatie uit waar jullie voldoende oogcontact kunnen maken. Een vredig restaurant of terras is nog altijd de beste optie.

Verkeerde gespreksonderwerpen kiezen voor een eerste date

Ex-partners, familieruzies en geldproblemen zijn een aantal onderwerpen die je absoluut niet moet opbrengen bij een eerste date. Geen enkele vrouw zal het risico willen lopen om opgezadeld te worden met jouw problemen, ook al is dit totaal niet jouw intentie. Trouwen, kinderen en andere toekomstplannen kun je ook beter achterwege laten. Bij een eerste afspraak moet het gesprek een ontspannen en aangenaam verloop hebben.

Je smartphone gebruiken op een eerste date

Gebruik nooit je telefoon tijdens een eerste afspraak. Probeer er ook voor te zorgen dat je date niet de behoefte voelt om haar telefoon te gebruiken. Zorg er daarom voor dat er geen ongemakkelijke stiltes vallen in het gesprek. Als man ben jij er voor verantwoordelijk dat er doorlopend interessant gespreksstof opkomt en dat het geheel niet aanvoelt als een sollicitatiegesprek. Ga er niet vanuit dat de andere partij ook wel eens wat mag opbrengen, want als ze dat niet doet kun jij naar je vervolgafspraak fluiten.

Je passief of agressief gedragen op een eerste date

Als je te lief en aardig bent maak je slechts kans om ‘een goede vriend’ te worden. Vrouwen willen als partner een man die zelfverzekerdheid, leiderschap en bedaardheid toont. Ze willen ook graag dat een man hun het gevoel geeft dat ze mooi en aanlokkelijk zijn. Het gesprek mag best wel eens een gedurfde wending krijgen. Wanneer je op dit gebied echter té agressief overkomt door continu over pikante onderwerpen te praten en overmatig lichamelijk contact te zoeken maak je helaas ook weinig kans. Zoek een balans.

Je date laten betalen op de eerste afspraak

Vrouwen houden niet van betalen. Als je ze reeds bij de eerste afspraak een deel van de rekening laat betalen zal er allicht geen tweede volgen. Zorg ervoor dat je voldoende geld bij je hebt, en aarzel niet wanneer de rekening wordt aangeboden. Indien je date toch aanbied om de rekening te delen zul je dit vastberaden moeten weigeren. Zie het als een investering in de toekomst.

October 12th, 2015 by