Wanneer spreek je af met je date?

afspreken date

Ben je net begonnen met online daten? Het kan in het begin overweldigend zijn als je er nog niet veel ervaring mee hebt. Wanneer je het moeilijk vindt om een begin te maken in een gesprek met een single start dan bij de basis. Begin met een leuke openingszin waarin je iets vermeld dat op de foto’s te zien is of te lezen in het profiel. Na het begin gaat het erom om elkaar te leren kennen. Een vraag die onmisbaar is als je een dating gesprek begint is waar de persoon vandaan komt. Het is eveneens goed om erachter te komen welke scholing degene heeft gedaan en wat voor werk de persoon doet. Je krijgt dan een goed beeld van het dagelijks leven van de single. Vraag ook over wat degene in de vrije tijd doet; welke hobby’s en wat doet de persoon graag. Als je de basisinformatie en er is een klik dan wordt het tijd om af te spreken.

Wanneer kun je de vraag stellen om af te spreken?


Wanneer afspreken?” is een vraag die veel singles bezig houdt. Het kan te snel zijn maar eveneens te laat. Wat is nu het goede moment? Voor mensen met nauwelijks vaardigheid met daten op het internet is het nog moeilijker. Met weinig ervaring is het moeilijk om te bepalen wat het goede moment is. Hoe meer vaardigheid je krijgt in daten op het internet, hoe eenvoudiger je het punt kunt bepalen waarop je de vraag stelt. In de meeste gevallen is het een goed punt om de vraag te stellen om af te spreken na 3 dagen tot een week veelvuldig chatten. Als je nog geen contact hebt buiten de datingsite om doe dit dan eerst. Vraag bijvoorbeeld het telefoonnummer zodat je verder kunt op Whatsapp. Hoe sneller je het offline brengt door op een andere manier te chatten, hoe dichterbij je bij de eerste date bent.

Hoe weet je wat je zoekt in een partner?


Online dating is niet makkelijk als je niet weet wat je zoekt. Het kan zelfs erg moeilijk zijn. Als je niet weet waar je naar op zoek bent dan kun je het eveneens niet vinden. Het is daarom erg belangrijk om erachter te komen wat je wel wilt en wat je niet wilt. Waar knap je op af en wat zie je graag in een toekomstige partner? Een vraag die beantwoord moet zijn is “Wat voor type zoek ik?”. Denk erover na wat er mis is gegaan in vorige relatie en wat dit heeft veroorzaakt. Als je ervaring hebt met relaties dan weet je onderhand wat je niet meer zoekt. Denk er vervolgens over na wat je wel graag ziet in een partner. Alleen door er vooraf over na te denken kun je goed beginnen met online daten en een geschikte partner vinden.

February 23rd, 2016 by